Yaptığın işten kim menfaatleniyor?

Bugün kimse açlıktan ölmez. Herkes bir şekilde rızkını bulur. Şöyle ya da böyle hayatını idame ettirebilir.

Meslek seçimi bu açıdan çok ama çok önemlidir. İş hayatına girerken ya da meslek seçerken tekrar düşününüz. Ne kazanırım, ne kadar kazanırım olarak bakmayınız.. Benim yapacağım bu işten en çok kim menfaatlenir. Kimin ekmeğine yağ sürerim diye düşünmek lazım.

Birinci önceliğimiz islamın zaferi ve başarısıdır. Ve vatanın bekasıdır.

Bir müslüman olarak çok stratejik düşünmek gerekiyor. Nasıl bir meslek seçmeliyim ki islamın menfaatına yararına olsun. Nasıl bir iş kolunda çalışmalıyım ki daha çok müslümanlar faydalansın. Nasıl bir alanda günümü harcamalıyım ki islam dünyası nasiplensin.

Hz. Ömerin bugün Allah için ne yaptın sorusunu her akşam kendisine tekrarlaması gibi.. Her gün yaptığımız iş Allah için yapılan iş olmalı.. Çocuklarımızın ailemizin rızkını bir şekilde Allah zaten verecektir. Rızık kaygımız olmamalı.

Dünyaya fazla odaklanmamalıyız. Lüks hayat, villalar, çok iyi imkanlar vs gibi nefsani istekler önceliğimiz olmamalı. Biz nasıl daha fazla islam için din için bir şey yapabiliriz buna odaklanmalıyız. Tabiki rahat hayatımız olacak. Fakat bu önceliğimizin din olduğu anlamına asla gelmez.

Ve her zaman bir iş yapacağımız zaman, bu işten kim menfaatlanıyor. Kime çalışıyorum ben. Yüzde kaçı müslümanların lehine, yüzde kaçı müslümanların aleyhinedir diye düşünmek lazım.

Bir meyhanede barmenlik yapsan ne kadarı müslümanların menfaatinedir? Bir market sahibi olsan orada alkol-içki satsan sigara satsan ne kadarı müslümanları menfaatine olur? Sucuk salam üretiyor olsan içine helal olmayan katkı maddeleri katsan ne kadarı müslümanların menfaatine olur? Gıda sektöründe olsan ve kısırlaştırıcı ürünlerin satışı için kampanyalar yapsan ne kadarı müslümanların menfaatine olur?

Hangi sektörde olursan ol, ne iş yaparsan yap, müslümanların menfaatine olan ilk iş senin ilim öğrenmendir. Önce doğru bir şekilde ehli sünnet velcemaati öğrenmeli ve kavramalısın. İslam büyüklerini tanımalısın. Peygamberlerin hayatlarını bilmelisin, ilmihal bilgilerini bilmelisin. İmam gazaliyi imam rabbaniyi tanımalısın..

Sonra tarihini okumalısın. Tarihin hakkında bilgi sahibi olmalısın. Kültürel anlamda bir birikime sahip olmalısın. Fatihi, kanuniyi, alparslanı, sultan ikinci abdulhamidi iyi tanımalısın... Yoksa basit olaylar bile senin aklını çeler yoldan çıkartır seni..

Önce temelin sağlam olmalı yani.. Önce ayırdığın zamandan senin dini inanç ve değerlerin yani sen menfaatlenmelisin. Ki diğer müslümanların menfaatlenebileceği hale gelmelisin.

Kuran okumayı öğrenmelisin. ve Kuran öğretenlere destek olmalısın..

Maddi gücün varsa kuran okutan ve öğreten kurumları desteklemelisin. Oralara sahip çıkmalısın. Oralar aleyhine konuşanlardan uzaklaşmalısın. O kadar günah ve fuhuş yuvalarını normal karşılayıp, kuran diyen Allah diyen kurumları karalayanlardan uzak durmalısın. Bu toplumun kanını emen şarkıcı, topcu pobcu bilmem necileri ağzının salyalarını akıtarak izleyip onların yalılarını villalarını ballandıra ballandıra anlatanlar kuran öğreten bir kurumun kaliteli olmalasına hazmedemediğini gördüğünde onlardan kaçmalısın..

Rotanı islama hizmet olarak belirlemelisin. Her ne yapıyor olursan ol. Hangi sektörde çalışıyorsan çalış. Müslümanların muvaffakiyeti için mücadele etmelisin. İnançlı ve bilgili müslümanlara destek olmalı. Ufak tefek kişisel sorunları görmezlikten gelmelisin. Onları doğru yola davet etmelisin.

Yaptığın ve yapacağın işlerden müslümanların menfaatlenebileceği şekilde rotanı yeniden şekillendirmelisin. Din kardeşini onurlandırmalı ve şereflendirmelisin.. Onları yüceltmelisin. Alçaltanlarla arana mesafeler koymalısın.

Şuurlu ve bilinçli müslüman olmalısın..